понеділок, 20 лютого 2023 р.

Небесна Сотня - ангели свободи

    Щорічно 20 лютого відзначають День Героїв Небесної Сотні  на знак пам’яті про громадян, які загинули під час Революції Гідності у боротьбі за ідеали демократії, права та свободи людини, європейське майбутнє України та завдяки яким було змінено перебіг історії нашої держави. Вони не побоялися глянути смерті у вічі заради утвердження національної ідеї та йшли під кулі не задля слави чи з особистих мотивів, а щоб вибороти гідне майбутнє своєму народові. 
   Відтоді минуло дев’ять років. Однак нині ми вшановуємо не лише Героїв Небесної Сотні, а й Небесну Січ – тисячі небесних захисників, які загинули унаслідок повномасштабної воєнної агресії росії.  Сьогодні ми згадуємо кожного з героїв поіменно, бо не повинно бути “невідомих солдатів” серед тих, хто віддав життя у боротьбі за волю своєї країни, чинячи опір ворогові. Герої не вмирають – вони дивляться на нас із фото, відео, знову і знову йдуть у свій останній бій. Їхній подвиг навічно залишиться в душах і серцях українців як приклад національної честі й гідності. 

    До Дня Героїв Небесної Сотні в бібліотеці оформлена виставка " Небесна Сотня - ангели свободи", на якій представлені художні книги. 

                                  Рекомендуємо літературу, яка є у фондах нашої бібілотеки:  

  1. Дичка Н. Знакове світло Майдану: Збірка поезій. - К.: Смолоскип, 2014. - 48 с.
  2. Листопад А.  Солоний Хрещатик . Небесна сотня.- К.: Світ Успіху , 2014. - 94 с.
  3. Пакалюк Т. І.   Янгол з Небесної Сотні. - Ч.: Десна Поліграф,  2015.
  4. Рудневич М.  Я з Небесної Сотні. - К.: А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2014.
  5. Шовкошитний В. Запали свічу. Поезія  - К.: Український пріорітет, 2015. - 256 304 с.с.
  6. Щоденник Майдану.Майдан від першої особи.Мистецтво на барикадах. - К.: Фенікс, 2016. 

Немає коментарів:

Дописати коментар