неділю, 5 березня 2023 р.

«Наталя Забіла – майстриня дитячої казки»

    5 березня виповнюється 120 років від дня народження української письменниці, перекладача, драматурга - Наталі Забіли. У творчому доробку авторки близько двохсот книг, серед яких вірші, повісті, оповідання, казки, п’єси й драматичні твори. Впродовж усього творчого життя Наталя Забіла сповідувала один принцип: для дітей  треба писати так само добре, як і для дорослих, і навіть краще. В своїх повчальних віршах поетеса розмовляє з дітьми доступною їм мовою, просто, але з повагою до маленького читача, розповідає серйозно, вдумливо про складні й серйозні речі. Вірші та казки письменниці виховують у дітей повагу, доброту, бережливе ставлення до природи, рідної землі. Саме тому її книжки й донині читають, знають та люблять. 
    Запрошуємо вас до бібліотеки, щоб ознайомитися з творчістю авторки! 

Рекомендуємо літературу,яка є у фондах нашої бібліотеки:

  1. Забіла, Н. Велика збірка творів. Вірші/ Наталя Забіла; худож. Є.Житник.- Харків: ВД «Школа», 2005.- 304с., іл.
  2. Забіла, Н. Велика збірка творів. Проза/ Наталя Забіла; худож. Є.Житник.- Харків: ВД «Школа», 2005.- 304с., іл.
  3. Забіла, Н. Олівець-малювець: Збірка кращих творів для дітей/ Наталя Забіла ; худож.Є.Житник.- Харків: ВД «Школа», 2008.- 80с., іл.
  4. Забіла, Н. Про малят і про звірят: Збірка улюблених творів для дітей/ Наталя Забіла ; худож. Є. Житник.- Харків: ВД «Школа», 2008.- 80с., іл.


Немає коментарів:

Дописати коментар