четвер, 26 березня 2020 р.

Весна-чарівниця

 Весна завжди вважалася чарівною порою року і це не випадково, адже в цей час в людині відкриваються нові можливості, загострюється інтуїція і багато подій набувають зовсім іншого сенсу. Ми розповімо вам  найбільш цікаві і незвичайні факти про весну, які вас точно здивують!
  • Найпершою, навесні, зацвітає японська сакура (вишня).Цвітіння чарівних дерев вишні, або сакури справляє величезне враження не тільки в Японії. Починаючи з кінця березня (середини квітня - в залежності від кліматичної зони), парки та вулиці різних міст наповнюються рожевими пелюстками та ароматним квітковим запахом. Оскільки вишня цвіте великими суцвіттями, вона символічно асоціюється з хмарами, а в японській культурі піддається сильному впливу буддизму, уособлює ефемерність життя.
  • Зозуля - пташка, «яка сама вимовляє своє ім'я» (грец. коккукс, куккос, лат. кукулюс, cucullus). Зозулі повертаються в нашу країну в середині квітня. Наші предки вважали появу цієї птиці символом весни. У багатьох народів вона вважалася птахом, що втілює душу, провісницею майбутнього і вісницею весни.
  • У рослин навесні спрацьовує особливий годинник. Якщо зрізати гілку з дерева у березні та принести її додому, поставити у воду і добре освітлювати, гілочка дасть паростки. А от якщо зробити те ж саме з гілкою дерева в листопаді – нічого не станеться, листя і бруньки не з'являться. Навіть якщо світло і тепло будуть такими самими. Річ у тому, що у дерев є свій особливий годинник, що вимірює довжину світлового дня і ночі. 
  • Весняна квітка медуниця чотири рази змінює свій колір: коли вона розпускається, то стає рожевою, потім пурпуровою, фіолетовою і, зрештою, синьою.
  • Весною бджоли більш дружелюбні, ніж в інші періоди.
                                                Джереро:За матеріалами інтернет-видань https://dovidka.biz.ua/tsikavi-fakti-pro-vesnu/

Немає коментарів:

Дописати коментар