вівторок, 3 березня 2020 р.

Озброєні словом

      Щорічно 3 березня в усіх країнах відзначається Всесвітній день миру для письменника – професійне свято літераторів (World Day of the writer). Хоч професія письменника з'явилася багато століть назад, майстри слова отримали своє свято лише у 1986 році на засіданні 48 конгресу Міжнародного ПЕН-клубу., сама назва «Пен-клуб» (PEN-Сlub, PEN) являє собою абревіатуру, утворену першими літерами англійських слів poets- поети, essayists – есеїсти, novelists – романісти. Водночас англійською слово Рen означає «ручка» як знаряддя для письма.
      Завдяки праці письменників, ми дізнаємося про щось нове, переживаємо емоції від прочитаних книжок. Ми надзвичайно пишаємося українськими письменниками і вітаємо їх з професійним святом та чекаємо на нові твори, до яких знову і знову душа прагнутиме повернутися.
                                   Запрошуємо усіх до бібліотеки ознайомитися з книжковою виставкою       "Озброєні словом", яка познайомить вас з маловідовими фактами про письменників, а також відчути себе в ролі письменнка, набираючи свій твір на друкарській машинці.

1 коментар: