суботу, 11 квітня 2020 р.

Дітям — про космос

      Людина завжди прагнула пізнати незвідане. Наприклад. космос — такий близький і водночас далекий — завжди вабив людей. Що там, на зірках?  Чи довго йти пішки до Місяця? Чому народжуються зірки і як влаштований Всесвіт?  Про все це ви можете дізнатися з добірки цікавих книг про космос, завдяки,яким можна відкрити для себе космічні таємниці. 
  • Домінік Волліман   «Професор Астрокіт і його подорож у космос»
     Куди зникає Сонце вночі? З чого зроблені зорі та як вони виникли? Ми самотні у Всесвіті чи десь там, на далекій планеті, є ще один хлопчик або дівчинка, що дивиться в небо й розмірковує точнісінько про те саме? Про це розповідає найрозумніший і найвідважніший кіт на світі — професор Астрокіт.
     У книзі доступно пояснюються речі, які складно собі уявити. Наприклад, відстань від Землі до планет і супутників Астрокіт пояснює так: якби до місяця можна було дійти пішки, на це знадобилося б приблизно 9 років. А прогулянка до Сонця зайняла б 3,5 тис. років. А ще разом із мудрим професором Астрокотом ти дізнаєшся багато цікавого про планети, сонячну систему, галактики. 
  • Стівен і Люсі Гокінґ  «Джордж і таємний ключ до Всесвіту», «Джордж і скарби космосу», «Джордж і Великий вибух»,"Джордж і незламний код", . Джордж і блакитний супутник"
     Серія книг одного з найвидатніших фізиків сучасності, написана в співавторстві з донькою. Книги сповнені гумору та карколомних пригод, де важливі наукові факти переплітаються з веселими і часом небезпечними витівками. Це не лише захопливі історії про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірні розповіді про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.
  •   А. Фріт  "100 фактів про Космос"
        Ця книга про космос подає відомості про історію вивчення космосу, розташування у Всесвіті Землі, утворення Сонячної системи, дослідження планет роботами тощо.Книжка містить цікавинки про які не дізнаєшся навіть у школі.Таємничий та безкінечний космос стає ближчим та більш зрозумілим. 
  • Ющук І.П. Троє на Місяці
     Це незвичайна пригодницька книга, яка  розгортає перед читачем захоплюючу насичену цікавою інформацією історію та закликає стати безпосереднім учасником пригод, разом із героями, розгадуючи дотепні мовні «шифровки».

Немає коментарів:

Дописати коментар