пʼятницю, 10 квітня 2020 р.

День братів і сестер

     Сьогодні маєте нагоду привітати своїх братів та сестер, адже,10 квітня відзначається свято - День братів і сестер (Siblings Day). Це свято  покликане продовжити традицію вшанування сімейних і родинних зв’язків, зміцнюючи відносини між близькими людьми, якими і є брати і сестри.
    Сама по собі традиція вшанування кровної близькості брата і сестри, теплих відносин між ними протягом усього життя існувала у багатьох народів. Наприклад, в Індії і сьогодні є відповідне національне свято – Ракша-бандхана, яке відзначається в другій половині літа і супроводжується особливими ритуалами. Так, сестра пов’язує на зап’ясті брата священну пов’язку або шнурок, який, згідно з переказами, повинен захищати від злих сил. Брат, в свою чергу, підносить сестрі подарунок, обіцяючи захищати її все життя і допомагати.  Традиція відзначати День братів і сестер 10 квітня прийшла з США. Ідейним натхненником свята стала Клаудія Еварт. Вона втратила своїх рідних брата і сестру в ранньому віці і важко переживала цю втрату. На згадку про них Клаудія і вирішила організувати проведення свята, а в якості дати обрала 10 квітня – День народження її сестри.
      Ми хочемо побажати  здоров'я вам і вашим близьким, взаєморозуміння, спільних успіхів і щирої      гордості за перемоги один одного .Бережіть та не забувайте про своїх рідних.
 А ще представляємо вам добірку цікавих книг, які буде цікаво читати разом з близькими.
                                       Джерело:https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/sogodni---den-brativ-i-sester-43421
                             Рекомендуємо літературу,яка є у фондах бібліотеки:

  1. Маар П.  Старша сестра.чужий брат: Історії з життя дітей. - Т.: Навчальна книга - Богдан,2007. - 192 с.
  2. О. Русіна  Сестричка. - Л.: Видавництво Старого Лева,2015.
  3. Д. Стронг  Мій братик - телезірка. - Л.: Видавництво Старого Лева,2015.

Немає коментарів:

Дописати коментар