понеділок, 6 квітня 2020 р.

Загадкова країна

          Чи існують діти, які не люблять мультфільми?Адже веселі, кумедні та симпатичні персонажі  та пригоди, які трапляються з ними, так захоплюють! Можливо, саме тому 
6 квітня  Міжнародною асоціацією анімаційного кіно було засноване свято- Міжнародний день мультфільмів. 
      Історія мультфільмів розпочалася серією перших анімаційних фільмів "Комічні фази смішних осіб".Джона Стюарта Блектона і Альберта Сміта, засновників американського кінематографічного об'єднання Vitagraph. А в Україні перший український мультфільм у 1927 році створив режисер-аніматор В.Левандовський. Це була анімація відомого твору "Казка про солом'яного бичка". Нині створенням мультфільмів займається українська анімаційна студія "  Укранімафільм".   
       Пронуємо вам добірку найкращих українських мультфільмів, створених по сюжету книг, які ви зможете взяти та прочитати в нашій бібліотеці:
  • "Жив-був пес" - мультиплікаційний фільм режисера Едуарда Назарова, створений за мотивами української народної казки «Сірко».  Над сценарієм мультика режисер працював цілий рік. Мультфільм посів перше місце на V міжнародному кінофестивалі казкових фільмів у Данії в 1983 році. 
  • "Капітошка" – мультиплікаційний фільм сценаристки Наталі Гузєєвої, який складається з двох серій: «Капітошка» та «Капітошко, повертайся!». Це історія про дружбу веселої краплинки чистого літнього дощу та Вовченяти. Там, де з'являється Капітошка, розпускаються квіти, листя і трави. Саме Капітошка приносить дружбу у будинок Вовченяти і допомагає йому зрозуміти, хто він є насправді. 
  • "Козаки"– серія мультиплікаційних фільмів режисера Володимира Дахна. Це історія про трьох запорозьких козаків: Бурмила, Коротуна та Силача. В кожній серії герої потрапляють у неймовірні пригоди.




  • "Як Петрик П'яточкин слоників рахував"– весела історія про непосидючого рудоволосого хлопчика, який уві сні потрапляє до Африки і стає вихователем слоненят. 

  • "Острів скарбів"- двосерійний мультиплікаційний фільм із вставками кінематографічних музичних кліпів за мотивом однойменного роману Р.Л.Стівенсона. 



"Історія одного поросятка" - український мультфільм режисера Л.Ткачикової за мотивами казки Ю .Винничука . У центрі подій - маленьке поросятко, яке полюбляло мандрувати.
                                                                      Джерело: 7dniv.info

Немає коментарів:

Дописати коментар