четвер, 16 квітня 2020 р.

Чарлі Чаплін

       Чи є на світі хоч одна людина, яка б не дивилася кіно хоча б раз в житті? А чи є такі, що не знають хто такий Чарлі Чаплін? Якщо так, то давайте скоріше виправимо цю прикрість і познайомимо вас з цією надзвичайно талановитою персоною.
    Чарльз Спенсер (Чарлі Чаплін) перший всесвітньо відомий комік, якого постійно згадують у сфері кіноіндустрії і не тільки та напряму асоціюють з німим кіно. 
    Саме тому пропонуємо вам 10 цікавих фактів про Чарлі Чапліна:
  • Чарльз Спенсер народився 16 квітня 1889 року в Лондоні, в сім'ї естрадних акторів.
  • Він був лівшею, і навіть на скрипці грав лівою. Однак змушений був навчитися писати правою, так як тоді лівшів насильно перенавчали в дитинстві.
  • Юний Чаплін рідко ходив до школи і підробляв всюди, де міг – продавав газети, працював в друкарні, був помічником лікаря.Він також опанував усі професії, пов’язані з кінематографом – був актором, режисером, писав сценарії і музику, був монтажером і багато ким ще.
  • Чаплін сам придумав образ «Маленького Бродяги», який потім приніс йому всесвітню славу – мішкуваті штани, величезні черевики, надто вузька візитка, маленький казанок на голові, тростинка і чорні вусики.
  • Для більшої комічності своїх персонажів Чаплін одягав черевики не на ту ногу.
  • Улюбленим видом спорту Чапліна був бокс.

       Ще більше цікавих фактів  ви можете дізнатися прочитавши книгу" Сердюк М. "Чарлі Чаплін із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей». В ній ви зможете
 знайти відповіді на різні цікаві запитання, дізнатися про нелегке життя відомого актора, надихнутися його вчинками та зрозуміти, які важливі якості допомогли йому досягти всесвітнього успіху.
     Також у нашій бібліотеці є книга І. Роздобудько про Блеза Паскаля, Вольфі Моцарта, Ганса Андерсена, Катрусю Білокур та Чарлі Чапліна (Життя видатних дітей) - це серія оповідей про дитинство видатних людей, з якої ви також зможете дізнатися багато цікавого та пізнавального. 
                       Джерело:https://moyaosvita.com.ua/mustectvo/cikavi-fakti-pro-charli-chaplina/
                   Рекомендуємо літературу, яа є у фондах бібліотеки:
  1. Сердюк М.  Чарлі Чплін. - К.:Агенція "ІРІО", 2018.- 144 с .
  2. І. Роздобудько про Блеза Паскаля, Вольфі Моцарта, Ганса Андерсена, Катрусю Білокур та Чарлі Чапліна .- К.: Грані-Т, 2008. - 144 с. (Серія  "Життя видатних дітей") .

Немає коментарів:

Дописати коментар