четвер, 2 квітня 2020 р.

Мандри казковими шляхами Г.К.Андерсена

      Ганс Християн Андерсен неперевершений казкар всіх віків і народів.  Відомий своїми неймовірно цікавими, повчальними, добрими і веселими, а, іноді, сумними казками. Діти всього світу зачитуються ними. Його казки навчають любити, товаришувати, довіряти і, найголовніше, вірити в диво та беззаперечну перемогу добра.
      Яким же він був, цей неймовірний казкар, з величезною фантазією та неймовірною глибиною душі? 
  • Майбутній письменник народився в Данії в невеликому містечку Оденса. Писати казки почав ще в дитинстві. У школі він не відрізнявся особливими успіхами в навчанні і свої казки 
    до кінця життя писав з граматичними помилками.
  • Свою першу казку під назвою «Сальна свічка» письменник написав ще під час навчання в школі. Цей рукопис історики знайшли в архіві міста Оденса.За життя Андересен  написав 
    170 казок! 
  • У маленького Ганса не було дпузів.Одного разу дівчинка Сара подарувала йому білу троянду. Хлопець настільки був вражений нечуваним проявом уваги, що ця подія врізалась на все життя у його пам’ять. І цю троянду Андерсен згадує в багатьох казках.
  •  У письменника було багато фобій.Він боявся псів та бути пограбованим. Також у нього великий острах викликала сама лише думка про те, що він може померти під час пожежі. Уявіть собі, він навіть постійно носив із собою мотузку. з її допомогою можна вилізти з палаючого будинку через вікно. Казкар дуже боявся собак,навіть маленький собака викликав у нього панічний страх. Боявся бути отруєним. Він проявився навіть тоді, коли скандинавські діти вирішили зробити йому подарунок і надіслали найбільшу в світі коробку із цукерками з шоколаду. Солодощі він навіть не скуштував і віддав їх своїм племінницям.
  • Також письменник вважав, що кількість його зубів безпосередньо впливає на його здатність до творчості. Тому він весь час страждав від зубного болю, але не позбувався хворих зубів.
  • Андерсен написав автобіографічний твір - "Казка мого життя".
  • Постійно знаходився в русі – за своє життя він здійснив 29 великих подорожей.
  • Писав совї казки дуже швидко. найтриваліший термін написання твору - дві доби.
  • На честь відомого письменника засновна премія,яка має назву Золота медаль Ганса Крістіана Андерсена. Вона вважається найвищим досягненням у сучасній літературі в галузі дитячої літератури.
            Пропонуємо вашій увазі добірку книжок Г.К.Андерсена,яка є в нашій бібліотец.
 Джерело :https://findbook.com.ua/culturenews/10-cikavyh-faktiv-pro-zhyttya-i-tvorchist-gansa-kristiana-andersena

                            Рекомендуємо літературу,яка є у фондах бібліотеки:
  1. Андерсен Г.Х.  Дюймовочка. -Х.: Торнадо,2002 - 64 с.
  2. Андерсен Г.Х.  Казки. - К.: Школа, 2004. - 192 с.
  3. Андерсен Г.Х.  Мати. - К. : Веселка, 1999
  4. Андерсен Г.Х.   Принцеса на горошині. - Х.: Торнадо,2003 - 64 с

Немає коментарів:

Дописати коментар