середу, 15 квітня 2020 р.

Леонардо да Вінчі

          15 квітня 1452 року народився видатний італійський митець та винахідник Леонардо да Вінчі, який зробив внесок у розвиток світової художньої культури та залишив по собі плеяду талановитих художників-учнів.
Леонардо да Вінчі народився у селищі Анкіано, біля міста Вінчі. Окрім відомих усьому світу полотен і скульптур, Леонардо залишив після себе рукописи з багатьох областей знання. Він займався математикою, гідромеханікою, геологією і фізичною географією, метеорологією, хімією, астрономією, ботанікою, а також анатомією і фізіологією людини і тварин.
Незважаючи на те, що деякі шедеври Леонардо, наприклад “Джоконду”, знають усі, можна привести і маловідомі факти про його життя і творчість:
  • Він віртуозно грав на лірі.
  • Да Вінчі ніколи не відвідував школу.
  • Більшість робіт да Вінчі залишилися незакінченими.
  • Леонардо любив воду: він розробив інструкції з підводних занурень, винайшов і описав прилад для підводного занурення та дихальний апарат для підводного плавання.
А ще більше фактів про життя і творчість найвидатнішого художника епохи Відродження ви зможете прочитати в книжці А. Росоловської «Леонардо да Вінчі» із серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей». 
                                                                      Джерело: інтернет - ресурси
                             Рекомендуємо літературу,яка є у фондах бібліотеки:
1. Росоловська А. Леонардо да Вінчі. - К.: Агенція "ІРІО", 2018. -224 с.

Немає коментарів:

Дописати коментар