суботу, 25 квітня 2020 р.

Закоханий у мандри

    Хто з нас у дитинстві не мріяв про захопливі пригоди та мандрівки далекими незвіданими краями? Сільський хлопчина Микола Трублаєвський, який став відомим під псевдонімом Трублаїні, певно, не був винятком із загалу і, зачитуючись творами Жуля Верна та Джека Лондона, зіставляв себе з героями їх книг. А трохи підрісши, взявся втілювати свої мрії, і не зчувся, як сам став особистістю, життя якої гідне сюжету не одного пригодницького роману. На щастя, цей “романтик у словах і діях” (так часто називають Трублаїні) виявився талановитим письменником, на сторінках численних творів якого до сих пір живуть враження, отримані ним протягом короткого, але яскравого життя.
     25 квітня 1907 року народився Микола Петрович Трублаїні – людина славної долі і непересічного таланту, журналіст, письменник, педагог, невтомний мандрівник та романтик. Яскраві враження від численних мандрів Микола  описав у циклі оповідань
 1934-1935 років, які присвятив далекій півночі. Саме з них він і визначив остаточно головне покликання свого життя – писати для дітей.Прототипами для його персонажів стали реальні люди. Крім того у своїх книгах Микола Петрович змальовував побут та звичаї корінних жителів північного краю. Багато героїв оповідань та повістей письменника – підлітки, але є і багато оповідань для дошкільнят і дітей молодшого шкільного віку. Наприклад,  “Крила рожевої чайки”, “Мандри Закомарика”, “Про дівчинку Наталочку та сріблясту рибку” тощо.
           Пропонуємо вам книги, які чекають на вас у бібліотеці піся закінчення карантину.
                                         Джерело :https://vsiknygy.net.ua/review/869/

Немає коментарів:

Дописати коментар